Lubuskie Forum Akwarystyczne
Watomierz - Wersja do druku

+- Lubuskie Forum Akwarystyczne (http://akwarystyczne.info)
+-- Dział: Różne (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Pogaduszki (/forumdisplay.php?fid=44)
+--- Wątek: Watomierz (/showthread.php?tid=11840)

Strony: 1 2 3


Watomierz - diabeelek - 19.10.2016 20:31

Hej wszystkim,
chciałbym zakupić watomierz aby mieć mniej więcej pogląd ile prądu zużywa akwarium w ciągu dnia/tygodnia/miesiąca.
Czy ktoś z Was używa i mógłby coś polecić?
Na necie znalazłem dużo pozytywów nt. GB202 https://www.morele.net/greenblue-watomierz-gb-202-499327/


RE: Watomierz - stona175 - 19.10.2016 20:41

Ja mam taki i jest ok.
Tylko ja brałem w centrum elektroniki na alledrogo


RE: Watomierz - diabeelek - 19.10.2016 20:45

Tutaj:
http://allegro.pl/licznik-energii-miernik-mocy-watomierz-gb202-fv-gw-i6018840238.html
?


RE: Watomierz - irekw71 - 19.10.2016 21:00

Taki sam tylko taniej.


RE: Watomierz - stona175 - 19.10.2016 21:07

Dokładnie
Tylko wtedy brałem kilka rzeczy więc mi przesyłka wyszła za friko.


RE: Watomierz - DJGRABARZ - 20.10.2016 10:13

Ja nie używam, im mniej wiem tym lepiej śpię Oczko

WyTaplaTalkowane z Androida


RE: Watomierz - diabeelek - 20.10.2016 10:54

Zamówiłem ten BG202 39,99zł.
Temat chyba można zamknąć, chyba że ktoś będzię chciał dyskutować Uśmiech


RE: Watomierz - stona175 - 20.10.2016 11:51

Nad czym tu dyskutować hehe. Pomiar jest miarodajny chodź można wyliczyć jeszcze pobór samemu Oczko


RE: Watomierz - diabeelek - 20.10.2016 12:10

stona175 napisał(a):wyliczyć jeszcze pobór samemu
No własnie chciałem zobaczyć jak wyliczenia wg producentów odnosnie zużycia mają się do realizmy.


RE: Watomierz - DJGRABARZ - 20.10.2016 12:49

Michał chyba miał na myśli akcje z miernikiem (Volt*Amper) i kalkulatorem.


RE: Watomierz - diabeelek - 20.10.2016 12:53

MozliweUśmiech tez się da ale tak jest prościej Uśmiech


RE: Watomierz - stona175 - 20.10.2016 13:15

Dokładnie Adamie. Tak sprawdzałem też poprawność wskazania urządzenia.


RE: Watomierz - diabeelek - 20.10.2016 13:37

stona175 napisał(a):Tak sprawdzałem też poprawność wskazania urządzenia.

Rozumiem, że wskazania urzadzenia w miarę się pokrywają z odczytem ręcznym.


RE: Watomierz - Jaro - 20.10.2016 14:35

Filipek chcesz większe stawiać widzę hehhe


RE: Watomierz - diabeelek - 20.10.2016 14:50

Nie namawiał mnie do złego Jarek Oczko


RE: Watomierz - diabeelek - 21.10.2016 12:28

Ile kosztuje kwh? 0,31zł brutto? Mozliwe to?