Tarliskowe serola - dyskowce
|
16.08.2017, 12:35
|
|||
|
|||
RE: Tarliskowe serola - dyskowce
No i ładnie.. teraz mam dwie metody j którą wybrać?
![]() Przygotowany jestem na dwie tzn mam dwa małe akwa puste na metode bez brzęczyka... Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
|
|
16.08.2017, 12:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2017 12:50 przez fazi_poz.)
|
|||
|
|||
Nastaw sobie tak i tak - sprawdzisz, która lepsza i potem będziesz bawił się jedną
![]() Niestety zawsze najwięcej zależy od jakości jaj, które dostaniesz. ![]() |
|||
16.08.2017, 18:45
|
|||
|
|||
Nastawiłem jedną i drugą
![]() Mam nadzieje tylko, że te jaja Tropicala ok, bo już sąsiad troche czasu je miał.... Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
16.08.2017, 19:14
|
|||
|
|||
sbc, a ile podawałaś tej zawiesiny JBL fluid z solowcem? Wczoraj wcisnąłem dwie większe chmury a nie chce przesadzić ani za mało dać...
Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
16.08.2017, 23:17
|
|||
|
|||
Zależy od ilości narybku. Starałem się dawać tak by karmić do syta. Jedno, dwa siknielęcia i po paru minutach kontrola optyczna brzuszków i ew. dolewka.
autodetailing, folie, fvat, zapraszam ![]() |
|||
17.08.2017, 07:17
|
|||
|
|||
Kontrola brzuszków ?
![]() Ja po psiknięciu dwóch chmur, po 5 min nie widzę ani zmian w wodzie ani jak masuje brzuszki ![]() Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
17.08.2017, 08:25
|
|||
|
|||
Na oko, czy są pełne, zabarwienie jedzeniem. Po tym pokarmie takie brudno-szaro-pomarańczowe
autodetailing, folie, fvat, zapraszam ![]() |
|||
17.08.2017, 08:37
|
|||
|
|||
Oki. Przyjrzę się. Choć dziś wieczorem powinna być już artemia jak jaja nie były stare.
|||
17.08.2017, 18:48
|
|||
|
|||
Dupa dupowata..
Świece i ani w jednej ani w drugiej metodzie ani jednej ruszającej się kropki żywej artemii a już 26h się moczą... Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
|
|
17.08.2017, 19:15
|
|||
|
|||
Poczekaj jeszcze jedną dobę. Jak nic z tego nie będize, to tak jak pisałem, jajka któe dostałeś do zamrażarki i spróbu raz jeszcze. A jak nie wyjdzie, to akwarystyczny24 ma dobrej jakości jaja, zamów sobie tam 100g i spróbuj raz jeszcze.
http://akwarium.gorzow.pl http://korepetycje.gorzow.pl |
|||
17.08.2017, 21:01
|
|||
|
|||
Serol, nie odpuszczaj tej hodowli. Pokaż jak się na żywej artemii młode ciągnie.
Więcej o dyskowcach na dyskowce.info Ten kto idzie za tłumem nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca do których nikt jeszcze nie dotarł. – Albert Einstein |
|||
17.08.2017, 22:12
|
|||
|
|||
Nie chciałem, ale metoda z brzęczykiem już pozamiatana. Przy podmiace przewróciła się i zalała przedłużacz i przy okazji wysadziło korki i wysiadł mój elektroniczny programator do prądu (dobrze, że miałem w zapasie mechanika)... szkoda troche, ale z drugiej strony tą pompkę było słychać z garażu prze dwoje drzwi. Została tylko hodowla w małym akwa z 2cm wody. Zobaczymy...
Ciekaw jestem, czy te hodowle jbl nają ciche napowietrzanie a co najważniejsze, światło i grzałke (w szopie bym podłączył lub w kotłowni ![]() Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
18.08.2017, 06:07
|
|||
|
|||
Pamiętaj, że optymalna temperatura wylęgu to okolice 24 stopni. Jak masz chłodniej to i procent wylęgu będzie mniejszy i nastąpi on później
![]() ![]() |
|||
18.08.2017, 08:09
|
|||
|
|||
Może jaja do bani...
Ja nie używałam nigdy grzałki, lampy i takich tam. Jak już pisałam, butelki stały na parapecie a oświetlało i ogrzewało je tylko słoneczko. Niezależnie od pory roku wylęgi były udane (a nie mam grzejników pod parapetem). 396l morska przygoda |
|||
18.08.2017, 10:35
|
|||
|
|||
Zobaczymy dziś, jak nic to wywalam. Przecinków, choć już większych, ale tylko kilka zostało... ciekawe, bo nie widziałem trupków, a szukałem.
|||
18.08.2017, 16:02
|
|||
|
|||
(17.08.2017 19:15)Rafal napisał(a): Poczekaj jeszcze jedną dobę. Jak nic z tego nie będize, to tak jak pisałem, jajka któe dostałeś do zamrażarki i spróbu raz jeszcze. A ile trzymać w jaja w zamrażalce ? PS ![]() ![]() Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|