Witaj!
LogowanieRejestracja




Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eustachowe 200 L :)
10.10.2017, 14:01
Post: #17
RE: Eustachowe 200 L :)
U mnie w bloku jest tragedia taka z poziomem że na 120 cm miałem ok 2-2,5cm różnicy a jak kiedyś wylało mi się ok 1L wody to ledwo zdążyłem po szmatę polecieć a stróżka była długa już na jakieś 3m Uśmiech Teraz przy wszystkich robotach w domu poziomica to u mnie podstawaUśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
10.10.2017, 14:09
Post: #18
RE: Eustachowe 200 L :)
Ja mieszkam w bloku z płyty... ;D Może za bardzo się tym przejąłem (1-sze akwarium) Język
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
10.10.2017, 22:10
Post: #19
RE: Eustachowe 200 L :)
(10.10.2017 14:09)Eustachy napisał(a):  Ja mieszkam w bloku z płyty... ;D Może za bardzo się tym przejąłem (1-sze akwarium) Język

Ja jestem blok obok Ciebie, jakbym wcześniej wiedział że taki cyrk to bym akwa z poziomnicą ustawiał.
I mam przechył w lewo a przy 150cm akwa to widać Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
11.10.2017, 14:50
Post: #20
RE: Eustachowe 200 L :)
I pojawił się 1-szy problem... Pogostemon octopus który znajdował się centralnie za korzeniem prawie cały poszedł do kosza a raczej to co z niego zostało.Całe łodygi zgniły (zrobiła się papka)? zostały tylko liście. Nie wiem czy to wina braku prądu w czwartek czy może coś innego.Zostały mi trzy łodygi które skróciłem i posadziłem.Zobaczę czy one się otrzymają,jak nie to może coś innego dam w tamto miejsce albo zostawię środek pusty..Dodam że inne rośliny się trzymają,woda lekko zmętniała.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
11.10.2017, 18:11
Post: #21
RE: Eustachowe 200 L :)
(10.10.2017 12:30)fazi_poz napisał(a):  Ja mam na 180cm akwa jakieś 3-4mm różnicy w poziomie, a i tak zniwelowałem kilka cm Oczko Bloki z płyty to super sprawa Oczko
Od 2 lat stoi i jest luz.

Ja mam gorzej, blok taki sam a spadku na 180cm mam 1 cm
Regulacji miałem 3 i nie wystarczyło niestety. Diabeł nie spodziewałem się aż tyle.
3rok mija i śpię spokojnie.

Co do roślin nie pomogę - za wysokie progi na me nogi.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.10.2017, 22:02
Post: #22
RE: Eustachowe 200 L :)
Zauważyłem że po tym jak włącznik czasowy wyłącza zasilanie na belkę diody całkiem nie gasną do końca tylko się tlą .Myślałem że to wina listwy bo bez włącznika też tak było.Kupiłem inna listwę i na niej się diody nie palą ale jak zamontuje włącznik czasowy to już tak.Sprzedawca w sklepie mówił że tak może być przy niektórych listwach bądź takich włącznikach. Czy takie "świecenie" szkodzi diodom? Czy skraca ich żywotność? Czy da się coś zrobić aby się nie tliły?
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.10.2017, 00:37
Post: #23
RE: Eustachowe 200 L :)
(20.10.2017 22:02)Eustachy napisał(a):  Zauważyłem że po tym jak włącznik czasowy wyłącza zasilanie na belkę diody całkiem nie gasną do końca tylko się tlą .Myślałem że to wina listwy bo bez włącznika też tak było.Kupiłem inna listwę i na niej się diody nie palą ale jak zamontuje włącznik czasowy to już tak.Sprzedawca w sklepie mówił że tak może być przy niektórych listwach bądź takich włącznikach. Czy takie "świecenie" szkodzi diodom? Czy skraca ich żywotność? Czy da się coś zrobić aby się nie tliły?
Czym zasilana listwa?


Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.10.2017, 04:58
Post: #24
RE: Eustachowe 200 L :)
Listwa podpięta do gniazdka,na listwie włącznik czasowy i pod niego podpięta belka z ledami.Ech czas do pracy ;(
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.10.2017, 10:23
Post: #25
RE: Eustachowe 200 L :)
Kondensator trzeba wstawić.
I problem zniknie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
21.10.2017, 11:09
Post: #26
RE: Eustachowe 200 L :)
Żebym wiedział gdzie i jaki... Ze mnie elektryk jak z.... Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.10.2017, 19:05
Post: #27
RE: Eustachowe 200 L :)
A to miganie szkodliwe dla oświetlenia nie jest. Więc jak Ci nie przeszkadza, to nie ruszaj. Ja miałem podobne efekty przy oświetleniu t5 kiedyś.

http://akwarium.zgora.pl
http://akwarium.gorzow.pl
http://korepetycje.gorzow.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.10.2017, 21:05
Post: #28
RE: Eustachowe 200 L :)
Kondensator dobiera się do mocy całości. Jak wrócę z wyspy Giligana, postaram się pomóc.
Tu mam problem z netem, a raczej dostępnością jego. Podasz tylko moC lampy.
Oszczędność konstrukcji dlatego miga. Mały ładunek elektryczny wzbudza Leda
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.10.2017, 12:32
Post: #29
RE: Eustachowe 200 L :)
Od jakiś 10 dni woda jest mętna(mleczny kolor) z tym że od jakiś 5 się trochę wyklarowała (widzę już rośliny,korzenie) Zawsze rano zbieram z tafli wody "kożuszek".
Ile taka woda może się utrzymywać?Czy można to jakoś przyspieszyć? Filtr chodzi pełna parą,musiałem założyć deszczownice bo dysza kierunkowa za duży młyn robiła i rośliny wypływały.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.10.2017, 13:53
Post: #30
RE: Eustachowe 200 L :)
Z braku odpowiedzi postanowiłem sam zadziałać... Kupiłem turbo filter 1000 (90zl :/ ..) do pojemnika z mediami dalem wate z ikoli i dopełniłem ceramika.Jade na dwa filtry,mam nadzieje że to pomoże wyklarować wode.Jak już sie wyklaruje to go wyciągne i bedzie jako zapas lub jak w tym przypadku pomocnik bo w akwarium go nie zostawie na dlużej...strasznie szpeci akwarium Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.10.2017, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2017 14:37 przez uka_22.)
Post: #31
RE: Eustachowe 200 L :)
Akwarium jest nie dojrzałe i dlatego pojawiło się mleko, z czasem powinno ustąpić. Aby przyśpieszyć dojrzewanie akwarium możesz zakupić bakterie nitryfikacyjne np. Prodibio Biodigest. Jeśli i tak będziesz wyciągał ten filtr to zamiast ceramiki wypełnij go całego watą.
Na tafli tworzy Ci się kożuch bakteryjny może być spowodowany małym ruchem tafli wody. Spróbuj inaczej ustawić wylot filtra albo zaopatrz sie w skimmer.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.10.2017, 15:09
Post: #32
RE: Eustachowe 200 L :)
Bakterie sa dodawane..Akwarium ma 3 tygodnie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post

Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Moje 200 litrów szym0n 29 10 362 24.08.2016 19:05
Ostatni post: Zola67
  200 litrów drogi do CA sbc 70 7 916 31.03.2016 23:12
Ostatni post: cleo1985
  200 L danielak1989 38 5 807 25.05.2015 14:44
Ostatni post: marcinsz30
Oczko 200 L Skalniak z kawałkiem sałaty - iwagumi Damian81 62 22 174 14.01.2015 20:54
Ostatni post: pj007
  Przesiadka z 60 na 200 litrów Vas 33 16 394 05.12.2014 00:10
Ostatni post: Vas
  Joanny świat ciasny ale własny ;) {200} Glonek 64 18 126 27.11.2014 20:48
Ostatni post: Zdzichu
  200 L Neon Czerwony kwiatekalvaro 10 7 238 06.09.2014 11:26
Ostatni post: tomek wrona
  [200] Peru Rio Maranon ziemian 31 12 860 13.12.2013 02:16
Ostatni post: ziemian
  [200] Welony i zbrojniki Rafal 2 4 004 22.03.2011 19:53
Ostatni post: Rafal
  [200] baniak Bąbla Bąbel 2 2 957 28.09.2010 17:38
Ostatni post: Bąbel

Skocz do:



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2018 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
Elementy graficzne wykonane przez Polski Support MyBB.
Kodowanie i obsługa techniczna: TIserwis.pl.