Witaj!
LogowanieRejestracja




Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odmulacz do akwa h60+
10.07.2018, 10:12
Post: #1
Odmulacz do akwa h60+
Jaki polecacie sprzęt do podmian i odmulania dna z piaskiu kwarcowego ok 1mm? Wysokość akwa ponad 60cm.

Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki Cwaniak
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
10.07.2018, 10:24
Post: #2
RE: Odmulacz do akwa h60+
2 m weza 9/12 mm powinno wystarczyc Oczko
Odmulac nie ma czego przy piasku, tylko zebrac syf zalegajacy na wierzchu.

Moze byc taki najprostszy odmulacz z pompka:
https://allegro.pl/odmulacz-z-pompka-res...95545.html
Tylko ten kielich do zdjęcia.

http://akwarium.gorzow.pl
http://korepetycje.gorzow.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował za ten post:
serol (11.07.2018)
11.07.2018, 06:27
Post: #3
RE: Odmulacz do akwa h60+
Ja używam zwykłego odmulacza ale z dołożoną przedłużką z węża 12/16. Łap nie moczę prawie w ogóle i działa bez zarzutu.

450L Columbian Dream
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował za ten post:
serol (11.07.2018)
11.07.2018, 06:47
Post: #4
RE: Odmulacz do akwa h60+
Spoko. Z Otoska zamówię i razem z filtrem mi przyjedzie.

Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki Cwaniak
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
12.07.2018, 07:14
Post: #5
RE: Odmulacz do akwa h60+
Ja mam XXL odmulacz - ma chyba z 60/70 cm wysokości i też łap nie wsadzam .
Bodajże aqua- szuta
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2018, 20:38
Post: #6
RE: Odmulacz do akwa h60+
Teraz moge miec akwa 2m wysokości Uśmiech i węże też można połaczyć, choć ppewnie nie trzeba. Rurkre dotne ok 80cm. I końcówka kdkurzacza pasuje i pompka też... Uśmiech

   

Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki Cwaniak
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2018, 20:42
Post: #7
RE: Odmulacz do akwa h60+
Pamiętaj tylko, żeby pompkę prawie na końcu węża dać, łatwiej będzie wodę zaciągnąć. Jak będzie wisiała powyżej końca odmulacza w akwarium, to będzie ciężko.

http://akwarium.gorzow.pl
http://korepetycje.gorzow.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2018, 21:15
Post: #8
RE: Odmulacz do akwa h60+
Za mompką nie mą węża. Woda leci z pmpki już so wiadra ja na foto. Tego karbowanego węża nie używam ale da sie połączyć i z przodu i z tyłu. Sytuacjon opnowany. A 50pln w kieszeni bobtliejbdł bez pompki aquaela 60 i wiecej kosztuje Smutny

Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki Cwaniak
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.07.2018, 21:43
Post: #9
RE: Odmulacz do akwa h60+
No to na Heinekena free będizesz miał do końca miesiąca Oczko

http://akwarium.gorzow.pl
http://korepetycje.gorzow.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
21.07.2018, 00:19
Post: #10
RE: Odmulacz do akwa h60+
Właśnie zaczynam 2tyg urlopu, wiec zamrażalnik za odmulacz swoje zchłodzi Uśmiech

Kto hoduje rybki ten ma gładkie łydki Cwaniak
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post

Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Szafka po akwa Verengard 2 146 09.07.2018 13:36
Ostatni post: Rafal
  wybor filtra z uv do 300 litrowego akwa. Majkel 5 2 430 14.04.2014 13:45
Ostatni post: Rafal
  Odmulacz a drobny żwir? Piter123 12 4 414 04.02.2014 23:14
Ostatni post: Rafal
  filtracja w 300l akwa reicz 16 10 762 29.01.2013 02:32
Ostatni post: Rafal

Skocz do:



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2018 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
Elementy graficzne wykonane przez Polski Support MyBB.
Kodowanie i obsługa techniczna: TIserwis.pl.