Witaj!
LogowanieRejestracja

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A taka fajna była
28.10.2019, 20:32
Post: #1
A taka fajna była
Belka rozszczelniła i przestała świecić się w miejscu bąbelkowania napowietrzacza.
.jpg  20191028_191834.jpg (Rozmiar: 50,47 KB / Pobrań: 168)
.jpg  20191028_192018.jpg (Rozmiar: 41,16 KB / Pobrań: 168)
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
28.10.2019, 20:44
Post: #2
A taka fajna była
To samoróbka czy jakiś sprzęt typowo akwariowy?

Myśli żołnierz: w dupie z wami i waszymi wojnami
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.10.2019, 20:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2019 20:52 przez CypisKRA.)
Post: #3
RE: A taka fajna była
Nie pamiętam nazwy ale ponad 7 stów dałem.

Nie pamiętam nazwy ale ponad 7 stów dałem.
Kolega Rafał miał kiedyś tej firmy tylko wyższy model.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.10.2019, 20:59
Post: #4
A taka fajna była
Woda chlapała i stała w tym miejscu, klej w końcu puścił. Chyba nie powinno mieć miejsca w przypadku produktu do akwarium.

Myśli żołnierz: w dupie z wami i waszymi wojnami
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.10.2019, 21:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2019 21:15 przez CypisKRA.)
Post: #5
RE: A taka fajna była
Tak było

firma to zed light

CypisKRA napisał(a):Tak było

firma to zet light
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.10.2019, 13:52
Post: #6
RE: A taka fajna była
Fajna baza do własnoróbki Uśmiech

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem!
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował za ten post:
atbm (29.10.2019)
29.10.2019, 16:20
Post: #7
RE: A taka fajna była
Przykleić taśmę led ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
30.10.2019, 08:40
Post: #8
A taka fajna była
Myślałem raczej o Power LED.

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem!
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
30.10.2019, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.10.2019 19:38 przez CypisKRA.)
Post: #9
RE: A taka fajna była
Zasilacz ma na wyjściu 24v/2A, muszę się rozejrzeć nigdy nie bawiłem się paskami ledowymi.
Lampa a raczej radiator ma wymiary 110/6/1.3cm. Tam są takie malutkie kwadraciki więc chyba orginalnie były power ponieważ mocno się nagrzewa.    
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
19.11.2019, 23:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2019 00:19 przez CypisKRA.)
Post: #10
RE: A taka fajna była
Cześć, zabieram się oczyszczenie w/w lampy i wklejenie tam power ledów. Moc oryginalnego zestawu to 48W (ledów ok 140), mam pytanie czy ilość nowych power ledów dobrać do mocy czy kierować się prądem z zasilacza który zostawiam? szkło to typowa 240.
2A*24V= 48w
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.11.2019, 14:30
Post: #11
A taka fajna była
Jesteś pewien, że lampa miała 48W? Osobiście bym nie obciążał zasilacza na 100%. Policzył bym max 40W, chyba że chcesz użyć innego mocniejszego, ale też nie ma co przesadzać z mocą, bo dochodzi jeszcze sprawa odprowadzenia ciepła z diod.

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem!
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
20.11.2019, 15:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2019 15:48 przez CypisKRA.)
Post: #12
RE: A taka fajna była
Tak 48W/2A. Power ledy mają 1W/350mA albo 3W/700mA i problem w tym że prądu mi braknie, ponieważ wątpię czy 6 diód lub 3 w drugim przypadku wystarczą? Trzeba by z 3 obwody robć.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.11.2019, 00:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.11.2019 00:07 przez cypeks.)
Post: #13
A taka fajna była
Sa jeszcze diody Cree (nie pamiętam modelu) które możesz zasilić 1500mA.
Dlaczego 3szt. w drugim przypadku?

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem!
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.11.2019, 11:29
Post: #14
RE: A taka fajna była
Kupiłem takie coś.            
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.11.2019, 11:48
Post: #15
RE: A taka fajna była
Zasilacz 60W, więc max 3m takiej taśmy możesz zasilić. Ciekawy jestem jak Ci się to sprawdzi i jak długo wytrzyma nad akwarium.

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem!
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
21.11.2019, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.11.2019 19:56 przez CypisKRA.)
Post: #16
RE: A taka fajna była
Świeci bardzo mocno ale wrazie czego mam ściemniacz. dałem 3.3 metra?        
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post

Odpowiedz 


Skocz do:



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2020 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2020 MyBB Group.
Elementy graficzne wykonane przez Polski Support MyBB.
Kodowanie i obsługa techniczna: TIserwis.pl.