18.07.2020, 22:40
Z duym opóźnieniem, ale w końcu się zabrałem za ustawienie akwarium dla bojownika. Jutro będę zalewał.
Zbiornik to standardowe 112 litrów z pokrywą Diversy.
Światła dołożyłem, akwarium będą oświetlać trzy belki ledowe, jedna standardowa 6500K z zestawu, tj. 17W, i do tego dołożone dwie świetlówki roślinne 18W. Czyli łącznie 53W.
Filtracja na razie będzie też z zestawu, czyli filtr wewnętrzny Claro 1000 l/h
Nawozy podawane będą za pomocą pompy dozującej Jebao Doser 3.4 WiFi
Na dzisiaj tyle. Reszta jutro. Na balkonie czekają 2 skrzynki kamieni Namasu Stone, jakieś 60 kg, więc będzie z czego wybierać. Na dno pójdzie substrat podżwirowy od GROWISE i na to podłoże aktywne Rotala MAFLORA Intense.
Planowana obsada to bojowniki HalfMoon, samiec i kilka samic.
Co do roślin, to jeszcze nie jestem pewien, pewnie bucki na kamienie a na dno kryptokoryny (flamingo, spiralis tiger, albida red, nurii pink line).
Zbiornik to standardowe 112 litrów z pokrywą Diversy.
Światła dołożyłem, akwarium będą oświetlać trzy belki ledowe, jedna standardowa 6500K z zestawu, tj. 17W, i do tego dołożone dwie świetlówki roślinne 18W. Czyli łącznie 53W.
Filtracja na razie będzie też z zestawu, czyli filtr wewnętrzny Claro 1000 l/h
Nawozy podawane będą za pomocą pompy dozującej Jebao Doser 3.4 WiFi
Na dzisiaj tyle. Reszta jutro. Na balkonie czekają 2 skrzynki kamieni Namasu Stone, jakieś 60 kg, więc będzie z czego wybierać. Na dno pójdzie substrat podżwirowy od GROWISE i na to podłoże aktywne Rotala MAFLORA Intense.
Planowana obsada to bojowniki HalfMoon, samiec i kilka samic.
Co do roślin, to jeszcze nie jestem pewien, pewnie bucki na kamienie a na dno kryptokoryny (flamingo, spiralis tiger, albida red, nurii pink line).