Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
064l - bez nazwy
atbm napisał(a):są mniejsze wersje tych roślin lepiej od razu dobrać odpowiednie.
Na przykład Bolbitis heteroclita difformis,Microsorium mini narrow leaf,
Do tych roślin nożyczek nie będziesz musiał używaćWink
[Obrazek: atbm.jpg]
Mój kanał Youtube
Każda rybka może być złota, wystarczy obtoczyć w panierce Wink
Odpowiedz
To mikrozorium mini narrow leaf to jest jego pełna i jedyna nazwa, czy występuje też pod inną nazwą? Znalazłem chyba tylko jedną ofertę na allegro, ale niestety nieaktualną.
Odpowiedz
W akwarystycznym .eu mają. Jeśli nie to szukaj po firmach typu Plantica, bo one nie wystawiają całego asortymentu.
Odpowiedz
Zobacz tu.Kiedyś Rafał mi polecił ten sklep.Zamawiałem kilka razy.Zawsze fajne porcje i jakiś gratis był:

www.roslinysklep.pl
Odpowiedz
Chłopaki, pomóżcie. Microsorum narrow leaf to to samo co mini narrow leaf, czy mam szukać konkretnie MINI NARROW LEAF?

Z innej beczki, w przyszły poniedziałek kupuję już ryby. Ile brzanek wpuścić? 15 będzie za dużo? Początkowo myślałem o 12, ale oprócz nich w akwarium będzie 6 ślimaków zebra i to wszystko. Filtracja niedługo się zmieni i będzie JBL cristalprofi e900.
Odpowiedz
Szukaj mini .
[Obrazek: atbm.jpg]
Mój kanał Youtube
Każda rybka może być złota, wystarczy obtoczyć w panierce Wink
Odpowiedz
Nie będę się tutaj rozwijać - ta sama historia co w przypadku mojej kosteczki, brak jakichkolwiek działań przez 1,5 miesiąca zaowocował glonem, sinicami. Na szczęście nie było to tak drastyczne jak w przypadku mniejszego zbiornika. Nawożenie od tygodnia daje efekty, sinice ustępują. Doszła obsada - 10 brzanek titteya, w planach jest dorzucenie jeszcze kilku bo jakoś tak pusto, ewentualnie stado czegoś mniejszego, może neona. Wszystko rośnie sobie bardzo powoli, nurzaniec zamiast rosnąć w górę to puszcza wszędzie rozłogi. W przyszłym tygodniu będzie już kubełek i przez jakiś czas będę leciał na 2 filtrach, aby kubeł załapał biologię.

Stan na 24.10

Odpowiedz
Aktualizacja po nowym roku Wink

Odpowiedz
Powolutku do celu Wink Dopracowuję detale, pozbędę się trochę glonów i przymierzam się do zdjęcia na IAPLC, potem lekko przerobię aranżację. Odchudzę masę roślinną, bo na żywo jest za duży gąszcz i chaos i wybiorę, który aranż bardziej mi przypadnie do gustu. Następna aktualizacja dopiero po ogłoszeniu wyników Smile

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz