To mikrozorium mini narrow leaf to jest jego pełna i jedyna nazwa, czy występuje też pod inną nazwą? Znalazłem chyba tylko jedną ofertę na allegro, ale niestety nieaktualną.
Liczba postów: 308
Liczba wątków: 13
Thanks Received: 0 in 0 posts
Thanks Given: 2
Miasto: Kostrzyn nad Odra
Rok urodzenia: 1982
Chłopaki, pomóżcie. Microsorum narrow leaf to to samo co mini narrow leaf, czy mam szukać konkretnie MINI NARROW LEAF?
Z innej beczki, w przyszły poniedziałek kupuję już ryby. Ile brzanek wpuścić? 15 będzie za dużo? Początkowo myślałem o 12, ale oprócz nich w akwarium będzie 6 ślimaków zebra i to wszystko. Filtracja niedługo się zmieni i będzie JBL cristalprofi e900.
Nie będę się tutaj rozwijać - ta sama historia co w przypadku mojej kosteczki, brak jakichkolwiek działań przez 1,5 miesiąca zaowocował glonem, sinicami. Na szczęście nie było to tak drastyczne jak w przypadku mniejszego zbiornika. Nawożenie od tygodnia daje efekty, sinice ustępują. Doszła obsada - 10 brzanek titteya, w planach jest dorzucenie jeszcze kilku bo jakoś tak pusto, ewentualnie stado czegoś mniejszego, może neona. Wszystko rośnie sobie bardzo powoli, nurzaniec zamiast rosnąć w górę to puszcza wszędzie rozłogi. W przyszłym tygodniu będzie już kubełek i przez jakiś czas będę leciał na 2 filtrach, aby kubeł załapał biologię.
Powolutku do celu Dopracowuję detale, pozbędę się trochę glonów i przymierzam się do zdjęcia na IAPLC, potem lekko przerobię aranżację. Odchudzę masę roślinną, bo na żywo jest za duży gąszcz i chaos i wybiorę, który aranż bardziej mi przypadnie do gustu. Następna aktualizacja dopiero po ogłoszeniu wyników