Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tło 3D
Kombinuję takie tło ze styropianu,tylko nie wiem,czym je pomalować,bądź też kartonową "skrzyneczkę" umieszczaną za akwarium,wypełnioną pogniecionym papierem pakunkowym,może jakąś korą itp.Co o takim pomyśle sądzicie?Wiele jest na ten temat w sieci,ale chciałbym też zasięgnąć opinii "swoich" Wink ....Może ktoś już robił coś takiego?Macie jakieś sugestie?
Chciałbym to zrobić pod biotop amazonii...
Odpowiedz
Ja przymierzam sie do zrobienia swojego tla 3d z wykorzystaniem wlokien szklanych oraz zywicy epoksydowej a to pomalowac cr65 by oddac naturalniejsza fakture.
Odpowiedz
Mam takie tło samodzielnie robione z CR65, malowane na czarno.
Odpowiedz
RK33 napisał(a):Mam takie tło samodzielnie robione z CR65, malowane na czarno.
Może by jakąś fotkę??
Ja znalazłem taką małą instrukcję jak takie tło zrobić http://maaro78.fotosik.pl/albumy/363148-8.html
Odpowiedz
Takie tlo jest bardzo dobre do malawii ale do innych biotopow trudno juz (wg mnie) cos w z tego zrobic. Chociaz z drugiej strony powtykac troche korzeni, galazek i tez by moglo niezle wygladac
Odpowiedz
Bąbel napisał(a):
RK33 napisał(a):Mam takie tło samodzielnie robione z CR65, malowane na czarno.
Może by jakąś fotkę??
Ja znalazłem taką małą instrukcję jak takie tło zrobić http://maaro78.fotosik.pl/albumy/363148-8.html
Takim wlaśnie sposobem robiłem.Jeśli bardzo ci zależy mogę opisać jak zrobić takie tło.Zaznaczam jedną żecz ,że koszta takiego dzieła będą większe niż gotowego,i miejsca w akwarium także ubędzie.
Odpowiedz
A mógłbyś wycenić ile pieniążków kosztowało Twoje tło?
Odpowiedz
Właśnie.Gdybyś mógł chociaż tak mniej-więcej wycenić koszt zrobienia takiego tła to byłoby super.Takie "oryginalne" widziałem gdzieś za ok.1800-i więcej,tak że chyba koszty zrobienia samemu nie będą większe Wink No i Alai ma rację-do malawi extra,ale gdyby dorzucić jakiś korzeń.... to dopiero byłby efekt!Szczególnie po jakimś czasie,jak już troszkę porośnie glonami...Co do miejsca to przecież nie musi być to tło takie wielkie,bo to na zdjęciach to faktycznie...Tak czy owak uważam,że warto trochę pomaglować ten temat Smile
A-ha jeszcze jedno:czym toto na końcu pomalować?Gdzieś wyczytałem,że najlepiej akrylem,ale nie mam zupełnie doświadczenia w tych sprawach... Big Grin
Odpowiedz
Alai napisał(a):A mógłbyś wycenić ile pieniążków kosztowało Twoje tło?
Cięszko będzie wycenić,ale postaram się pomóc.Wypiszę co będzie potrzebne a ceny musicie jakoś sprawdzić samemu.Podam na przykładzie akw.200cm
Styropian budowlany ten twardszy ,ja użyłem10 mm .radzę nieco grubszy 3szt.Farba akrylowa z atestem! np. śnieżka (kolor- każdy ma różne upodobania) ,ja pomalowałem na czarno.Pianka montażowa,dobry jest Henkel -fajnie się obrabia,poszło 3szt.Do utwardzenia użyłem CR-65 (poszło około 10-12 kg ),silikon akwarystyczy duży jakieś 2 szt.Czas na wykonanie 2-3 tygodnie. W razie wątpliwości pytać śmiało Big Grin
Odpowiedz
O kurde sporo Ci tego poszlo, naprawde sporo!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
Musisz się zarejestrować aby pisać na LFA.

Login:

Hasło:

[-]
Historia forum
akwarystyczne.info - Lubuskie Forum Akwarystyczne istnieje od 13 lat
To forum powstało 08.12.2009.

[-]
Magazyn Akwarium

[-]
Reklama

>