Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[460l] Nowy zbiornik z paletami
W końcu do mnie dotarł, z małym poślizgiem ale jest! Wykonany w Akwalandzie nietypowy zbiornik z szafką, nietypowy, bo o podstawie trójkąta równoramiennego. Chciałem narożnik a że nie lubię profilów, stąd pomysł na taki kształt.
Boczne ściany zbiornika mają po 115 cm, przednia szyba ma długość 162 cm. Wysokość zbiornika to 70cm (nie wiem jeszcze jak do dna sięgnę). Zbiornik stoi na szafce o identycznym kształcie i wysokości 55 cm.

Wymiary dna: 115x115x162, wysokość 70 cm, grubość szkła: 12 mm
Filtracja: HW303b (gąbka + bioceramika) + HW302 (gąbka + torf granulowany)
Ogrzewanie: grzałka metalowa 300W z zewnętrznym termostatem + szklana 200W AquaNova
Podłoże: czarny Oliver Knott + jasny żwir kwarcowy 0,8-2mm
Woda: na razie 100% RO
Nawożenie: brak
Oświetlenie: HQI 150W 4200K + 2 x T5 8W 4000K (świt i zmierzch)
Dekoracje: korzenie japońskie, kora z drzewa korkowego, szyszki olchy, liście ketapang.
Planowana obsada: palety, kirysy, zbrojniki
Rośliny: nurzańce, żabienice, anubiasy, lotosy zielone i czerwone, blyxa japonica, ludwigia repens, rotala macrandra, lileopsis brasiliensis, eriocaulon cinereum, marsilea hirsuta, alternanthera reineckii purple, ludwigia repens rubin (trzy ostatnie to kupione na próbę rośliny w żelu Tropica 1-2-grow!)

Na bieżąco będę informował o wszystkich zmianach zachodzących w zbiorniku.
Odpowiedz
Niby tylko szkło.... a cieszy Wink
Odpowiedz
Taaaa piękne Confusedhock:
Odpowiedz
Same wymiary mówią za siebie. Ogromny zbiornik. A jeszcze wysokie... Spore korzenie tam mogą wejść.

No niech mnie drzwi obrotowe ścisną... Kawał chłopa, lekko 190 cm wzrostu i ON się martwi jak dna sięgnie.
Ja to bym musiał głęboki skłon w dół z bardzo wysokiego krzesła zrobić. :lol:
Odpowiedz
Rafał, powiedz jak wygląda sprawa z nietypowym baniakiem i stolikiem ? Długo trzeba czekać ? Sam odbierałeś, czy przywieźli ?
Odpowiedz
Akwaland wszystko Ci zrobi na zamówienie, również nietypową szafkę. Czas oczekiwania miał wynosić tydzień, więc nie za długo. Ale że zdecydowałem się na 70 cm wysokości zamiast 60 cm, to musiałem poczekać na dostawę szkła 12 mm, którego akurat nie mieli na stanie. Stąd ten poślizg.
Cały zestaw przywieźli i wnieśli do mieszkania - bez dodatkowych opłat. Co do wykonania, nie ma do czego się przyczepić. No i oczywiście w cenie była szyba do przykrycia zbiornika.
Odpowiedz
Cieszy mnie to.
Tylko nie mogę się do nich dodzwonić pod numer podany na ich stronie.
Masz może jakiś inny ?
Odpowiedz
No piękne!!!Pewnie cena też piekna Smile
Już nie mogę się doczekać aranżacji...Znając Rafała w przyszłym roku znów wygra jakiś konkurs :mrgreen:
Odpowiedz
Mam telefon bezpośrednio do właściciela firmy, wysyłam na PW.
Odpowiedz
a ja czekam jak bedzie wygladalo po zalaniuSmile te 70cm - nie widac tego na zdjeciu ale przeciez to jest bardzo wysokie akwarium Smile nie moge sie doczekac...
Odpowiedz