Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[27] Czerwony pagórek
27l "Czerwony pagórek"
Filtracja i napowietrzanie - aquaszut mini
Ogrzewanie - grzałka tronic 50w
oświetlenie - 9W
flora - Gałęzatka
Fauna - krewetki RC
czarny żwir kwarcowy, lawa wulkaniczna, mangrowiec

[Obrazek: 930509ea4edd110dmed.jpg]
[Obrazek: 1a3d40b57c20fe4emed.jpg]
240L - Astronotus ocelatus x 2, Pterygoplichthys gibbiceps x 1, Platydoras costatus x 2
Odpowiedz
gdzie kupiłeś korzenie Big Grin?
Odpowiedz
Bardzo ciekawy zbiornik. Pasowałoby tutaj pływające zielsko, np. limnobium. Korzenie zwisające z góry będą dobrze wyglądały a przy okazji wyciągnie trochę azotu i fosforu z wody. Bo nadmiar wskazany przy krewetkach nie jest.
Odpowiedz
Za duży prąd wody mam w akwarium, a pływające rośliny w tym akurat akwarium mi nie pasują. Czekam, w Piranii w sobotę mają być jakieś mchy, zamówiłem christmas moss ;D do tego szef zamówił jawajski i coś jeszcze. Ciekawe czy dostawca przywiezie.

Na tych 3 korzeniach, będzie mech zamontowany tak żeby wyglądały jak 3 drzewa z rozpostartymi koronami, wtedy akwa będzie prawie gotowe. Zostanie tylko kosmetyka i czekam na jakiś konkurs 8) A co, jak sie bawić to się bawić, drzwi rozj&^%$ nowe wstawić ;D
240L - Astronotus ocelatus x 2, Pterygoplichthys gibbiceps x 1, Platydoras costatus x 2
Odpowiedz
Takie korzenie w Piranii, 29,90 za kilogram, te 3 kosztowały koło 5 zł za sztukę.

Diesto, jak chcesz to coś Ci dam w formie bonusu dla młodego akwarysty, mam jakieś coś z mangrowca, niewielkie to, jak zrobie fotke to Ci wyślę na PW.
Odpowiedz
To czekam na fotę Smile
Odpowiedz
Naprawdę ciekawie się zapowiada.
Cytat:Zostanie tylko kosmetyka i czekam na jakiś konkurs 8)
mówisz i masz
http://akwarystyczne.info/viewtopic.php?t=331 Smile
Pozdrawiam Serdecznie Smile

"Zainspirowany niepowtarzalnym pięknem natury"
Odpowiedz
Marneszanse ;D tak z francuskiego 8)
Odpowiedz
spróbować zawsze warto Smile, a kto wie jak ocenią jurorzy ?
Pozdrawiam Serdecznie Smile

"Zainspirowany niepowtarzalnym pięknem natury"
Odpowiedz
[Obrazek: c4af21e6c7544622med.jpg]

Nowe oświetlenie DIY, koszt 6 zł - 2 tubki super glue, odpady spienionego pcv dostałem gratis w firmie reklamowej, świetlówki miałem w szafie ze starego podświetlenia do rzutnika.

Moc 2 x 6 w, teraz mam około 0,5 w na litr wody.

Kilka makro fotek canon s5, iso100, F2,7, czas 1/25 s, światło zastane 12 W 5000K

[Obrazek: f930b7444612796fmed.jpg]

[Obrazek: a81599385b1a3b58med.jpg]

[Obrazek: 6c910dadcccf7edfmed.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
Musisz się zarejestrować aby pisać na LFA.

Login:

Hasło:

[-]
Historia forum
akwarystyczne.info - Lubuskie Forum Akwarystyczne istnieje od 13 lat
To forum powstało 08.12.2009.

[-]
Magazyn Akwarium

[-]
Reklama

>