Bass słoneczny
|
05.02.2015, 06:05
|
|||
|
|||
Bass słoneczny
cleo, może to propozycja polskiego biotopu dla Ciebie?
źródło: http://www.hlasek.com/foto/lepomis_gibbosus_hc6167.jpg |
|||
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
|
|
05.02.2015, 08:50
|
|||
|
|||
RE: Bass słoneczny
marcinsz30 napisał(a):cleo, może to propozycja polskiego biotopu dla Ciebie?Ja tam bym jeszcze Uaru do tego dołożył przecież to także ryba która przeżyje w naszych wodach ![]() A ten Bass słoneczny to bardzo ładna rybka jak by nie patrzeć ![]() ![]() "Ile szczęścia może dać jedna Chmura na niebie..." |
|||
05.02.2015, 20:05
|
|||
|
|||
Majkel napisał(a):Ja tam bym jeszcze Uaru do tego dołożył przecież to także ryba która przeżyje w naszych wodach Się powiedzieć chce- dziwy, dziwy ogłaszają. Ale co zrobić z introdukowanymi w nasze wody rybami? Swojego czasu ktoś nawet na allegro je sprzedawał jako ryby z polskich wód ![]() |
|||
08.02.2015, 18:27
|
|||
|
|||
|
|||
08.02.2015, 21:18
|
|||
|
|||
I w akwarium trą się
![]() |
|||
09.02.2015, 11:13
|
|||
|
|||
Ta ryba została sztucznie zasiedlona w Polsce i zastanawiam się czy hodując ją w akwarium możemy się szczycić biotopem polskim...
A nie ukrywam - jest piękny! |
|||
12.02.2015, 17:32
|
|||
|
|||
cleo1985 napisał(a):Ta ryba została sztucznie zasiedlona w Polsce i zastanawiam się czy hodując ją w akwarium możemy się szczycić biotopem polskim... Jeśli to będzie kawałek Odry, gdzie przebywają, to dlaczego nie. Cierniki też są zewsząd. Tak samo jak racicznice. ![]() |
|||
26.12.2015, 19:23
|
|||
|
|||
Trochę odkopię temat...
Namierzyłem siedlisko Bassa w zbiornikach pod Koszalinem. Także ten piękny intruz rozprzestrzenia się coraz bardziej. Lokalizacja blisko mnie, w sezonie wyruszam na poszukiwania. ![]() |
|||
26.12.2015, 20:41
|
|||
|
|||
To jeszcze trochę i zamiast okonia będzie się B.słonecznego wyciągać na wędkę.
|
|||
Reklama (jeśli nie chcesz jej oglądać, zarejestruj się na forum!)
|
|
26.12.2015, 20:57
|
|||
|
|||
No niestety, lekkomyślność akwarysty zrobiła swoje. Ale taka sama sytuacja z karpiami. Nie dość, że mięso kiepskiej jakości to też jest szkodnikiem naszych wód. Do dzisiaj nie wiem co ludzie widzą w karpiu kupując go na święta.
Nie ukrywam, że osobiście chciałbym takiego egzotyka jak bass osobiście złapać, jest sporą szansa. ![]() |
|||
26.12.2015, 21:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.12.2015 21:19 przez Rafal.)
|
|||
|
|||
Nantai napisał(a):Do dzisiaj nie wiem co ludzie widzą w karpiu kupując go na święta akwarystykatradycyjna.wordpress.com napisał(a):Karp zaczął królować w Polsce niepodzielnie na wigilijnych stołach dopiero w czasach powojennych.I tak już nam zostało. Cały artykuł z którego pochodzi cytat: https://akwarystykatradycyjna.wordpress....rp-umiera/ http://akwarium.gorzow.pl http://korepetycje.gorzow.pl |
|||
26.12.2015, 21:32
|
|||
|
|||
Mięso kiepskie ale pod względem sportowym to fajna ryba.
![]() |
|||
26.12.2015, 23:42
|
|||
|
|||
Majkel napisał(a):Ciekawe tylko jak smakują Duży uśmiechA nawiózł z dekadę temu ojciec trochę tego z Gryfina bo nic innego nie brało. Wybrane tylko spore sztuki. Smakowały całkiem niezle. W przybliżeniu jak nasze okonie lub tilapie. Kolory miały faktycznie bajeczne. ![]() |
|||
27.12.2015, 10:51
|
|||
|
|||
A ja go szukam od dawna...Kiedyś jeszcze bywały na portalach oferty sprzedaży, teraz nie ma.
|
|||
27.12.2015, 11:20
|
|||
|
|||
marcinsz30 napisał(a):A ja go szukam od dawna...Kiedyś jeszcze bywały na portalach oferty sprzedaży, teraz nie ma.Czasam pojawia się w ofercie hurtowni zoo, mogę zamówić dla Ciebie jak będą. autodetailing, folie, fvat, zapraszam ![]() |
|||
27.12.2015, 13:19
|
|||
|
|||
Sporo tych ryb jest na południu Francji w każdej kałuży przeżyją ,są dość smaczne,występują tam osobniki po 30 cm . Im większe tym żywsze kolory , wyglądają bajecznie , szukałem ich bo chciałem wrzucić do zbiornika ale za cholerę nie moge ich nigdzie dostać
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości