Witaj!
LogowanieRejestracja

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodatkowe oświetlenie w pokrywie.
27.03.2011, 22:01
Post: #1
Dodatkowe oświetlenie w pokrywie.
Witam Wszystkich Uśmiech

Ten temat jest kontynuacją innego wcześniej przeze mnie otworzonego.
Pomyślałam, że rozpoczęcie nowego będzie słuszniejsze.
Pytałam o dodatkowe oświetlenie do pokrywy 60 cm (15W).
Dzięki pomocy sympatycznych akwarystów Uśmiech stanęło na tym, że mam kupić taki zestaw:
http://aquario.pl/zestawy-do-modernizacj...-60cm.html
Pogrzebałam na allegro i znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/ecolight-24w-plant-mod...03953.html (dla jasności:EcoLight
PLANT24W 8000K). I teraz pytanie: czy coś takiego się nada do mojej pokrywy? Pytam, ponieważ cena jest o połowę mniejsza.

Pozdrawiam, Ada.
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:07
Post: #2
 
Jest jeden problem, ten moduł nie wejdzie do Twojej pokrywy. Musisz mieś świetlówkę T5 44 cm a nie 55 cm.

http://dyskowce.info
http://cantonensis.pl
http://akwarystyczne.info
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:10
Post: #3
 
Witaj Ado Oczko
Owszem, nada się, jeśli tylko wejdzie pod pokrywę i da się to umocować jakoś sensownie.
Będzie bardzo dobrym dla Ciebie rozwiązaniem ze względu na prostotę, oraz możliwość załączania światła stopniowo.

"Wymiary modułu- 58cm x 3,9cm x 3cm" musisz dokładnie zmierzyć ile ma pokrywa, lecz zawsze można z niej zrezygnować, Norma IP67 zapewni całkowitą wodoszczelność ( oczywiście nie nadaje się do zanurzania Oczko ) lecz ma to jedna wadę... tak jak lampki z serii Decolight do krewetkariów - jest to moduł, w razie awarii - wymieniasz całość...

Pozdrawiam,
Robert


[Obrazek: podpis.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:11
Post: #4
 
I dlatego lepiej kupić zestaw z aquario albo od Umberto (dokładnie to samo ma w tej chwili do sprzedania, tylko bez statecznika). Bo tutaj wymieniasz tylko świetlówkę.

http://dyskowce.info
http://cantonensis.pl
http://akwarystyczne.info
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:12
Post: #5
 
Ups Nieśmiały
kompletnie nie spojrzałam na wymiar, byłam pewna, że to krótka świetlówka.
Niepotrzebne zamieszanie zrobiłam...Dzięki Rafał Uśmiech

I dzięki Norrden Uśmiech tak długo pisałam, że Twój post przed moim wyskoczyłUśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:16
Post: #6
 
Zatem sprawa jasna, kupię polecany wcześniej. A czy taki statecznik do świetlówki Umberto będzie w porządku?
http://allegro.pl/statecznik-elektronicz...11409.html
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2011, 22:17
Post: #7
 
Tak, ten statecznik pasuje.

http://dyskowce.info
http://cantonensis.pl
http://akwarystyczne.info
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.03.2011, 08:13
Post: #8
 
Takie mam pytanko: czy gdzieś w Gorzowie dostanę taki statecznik? Zaoszczędziłoby mi to czasu...
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.03.2011, 09:03
Post: #9
 
jedyne miejsce gdzie takie cudo może być to w hurtowni na żwirowej Duży uśmiech

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
28.03.2011, 09:12
Post: #10
 
Szanse na zakup statecznika elektronicznego na miejscu są bardzo małe

http://dyskowce.info
http://cantonensis.pl
http://akwarystyczne.info
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2011, 12:32
Post: #11
 
A powiedzcie czym przykręcić uchwyty mocujące świetlówkę do pokrywy, tak aby nie przewiercić się na wylot? Duży uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2011, 12:37
Post: #12
 
Jak chcesz je umocować ? Możesz przerobić zdjęcie - dodać kropki w miejscach gdzie chcesz mieć uchwyty ? Oraz pokaż jakiego typu masz mocowania Uśmiech

Pozdrawiam,
Robert


[Obrazek: podpis.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2011, 12:48
Post: #13
 
http://img535.imageshack.us/img535/9947/67789411.jpg

a uchwyty takie:

http://img844.imageshack.us/img844/5420/13071534.png
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2011, 12:52
Post: #14
 
Na Twoim miejscu dobrałbym się do tej pokrywki i mocowania zrobił na tej obudowie od statecznika ( tak jak fabrycznie), powoli podważać płaskim śrubokrętem aż puści klej, zrobić dwie dziurki, przykręcić, i na kropelkę przymocować to wieczko np. w 4 miejscach, coby łatwiej było kiedyś ją zdjąć Oczko

[Obrazek: apict0595_633.jpg]

Pozdrawiam,
Robert


[Obrazek: podpis.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2011, 12:58
Post: #15
 
Tylko, że na tym "wieczku" ciągle jest woda, która się skrapla, tudzież deszczownica ją zrasza. Gdy dojdzie jeszcze świetlówka, to obawiam się, że sięgnie poziomu wody... A propos rozkręcania, czy zmieściłby się tam drugi statecznik?
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę podziękować
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dodatkowe LED do świetlówek T5 szym0n 4 1 605 10.03.2013 19:51
Ostatni post: szym0n
  Oświetlenie dodatkowe 2x54W do pokrywy plasttikowej. Syndatis 3 1 161 08.02.2012 22:09
Ostatni post: Syndatis

Skocz do:



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2014 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.
Elementy graficzne wykonane przez Polski Support MyBB.
Kodowanie i obsługa techniczna: TIserwis.pl.