Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[25] krewetki
Rafał!!! Wszystko przez Ciebie!!! :mrgreen: :lol:
Załapałem bakcyla na krewetki no i to ich mały domek-na początek Wink Zreorganizowałem żłobek,bo był już zbędny no i małe atye już sobie urzędują...
Ps. Chyba w przyszłym tygodniu będę miał aparat ,to będą lepsze fotki.Te robione tel. są niestety marne :/
Odpowiedz
No jak przeze mnie, to trochę się poczepiam Smile
Mchy, mchy mchy, więcej mchów! Do krewetkarium najlepiej daj mchy, obsadź nimi ten ładny korzeń (żyłka wędkarska, nitka), krewetki lubią tam przesiadywać. Domyślam się, że trafią też tam inne krewetki? Jeśli jesteś zainteresowany, to zapraszam do mnie po młode Blue Pearl (nie mogą być trzymane z red cherry, white pearl, yellow). No i jeśli planujesz tam krewetki karłowate, to zabezpiecz filtr. Zabierz żonie rajstopy Smile i załóż na obudowę filtra, inaczej młode krewetki mogą się przedostać do środka.
Szkoda, że nie dałeś ciemnego podłoża (czarne, ciemne brązowe), na takim krewetki ładniej się wybarwiają. Ale jak będzie mocno obrośnięte mchem czy innymi roślinami, to nie będzie to miało wielkiego znaczenia.
Część roślin jest za duża do tego akwarium. Wiem, że to start, więc poszły pewnie nadwyżki z drugiego zbiornika. Ale w przyszłości łodygowce pozastępuj czymś mniejszym. W takim małym akwarium blyxa ładnie prezentuje się na trzecim, ewentualnie drugim planie. Na tył coś z drobniejszych łodygowców mogło by pójść, np duży heniek, rotala zielona. A do przodu dałbym tylko różne gatunki mchów, ewentualnie rośliny trawnikowe ale to już zależy od tego, jakie oświetlenie tam będzie.

W razie czego, to po krewetki czy mchy wiesz gdzie się udać Wink
Odpowiedz
albo dołóż kawałek gąbki pod chwyty wody do filtra. JA u siebie tak zrobiłem i fakt trzeb częściej filtr czyścić ale krewecie są teraz bezpieczne.
Co do mchu to właśnie planuje obsadzić nim korzeń co by ładnie porastał, wiec pewnie zapukam do Rafał drzwi Wink
Linus Torvalds : A computer is like air conditioning: it becomes useless when you open windows
Odpowiedz
Mała aktualizacja.Krewecie się mnożą jak opętane.Nawet udało mi się uchwycić je w sytuacji....powiedzmy intymnej... Wink
Odpowiedz
A najlepiej lubią buszować po kawałku drewna...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
Musisz się zarejestrować aby pisać na LFA.

Login:

Hasło:

[-]
Historia forum
akwarystyczne.info - Lubuskie Forum Akwarystyczne istnieje od 13 lat
To forum powstało 08.12.2009.

[-]
Magazyn Akwarium

[-]
Reklama

>